Svjetski dan hrane 16. listopad 2015.- najava događanja

Poštovani,

 povodom Svjetskog dana hrane i Svjetskog dana kruha 16. listopada, osobito nam je zadovoljstvo pozvati vas da nam se priključite 15. listopada u 11'00 sati u Gradskoj knjižnici Zadar na predavanju “PREVENCIJOM DO ZDRAVLJA - Sol i pekarski proizvodi“ posvećenom  provedbi Strateškog plana za smanjenje unosa soli u prehrani.

Podijelit cemo prigodne letke s tematikom o prekomjernom unosu soli te pojave kroničnih bolesti.

Projekt je podržan od strane ministra zdravlja, prim. dr. Siniše Varge.

 

Zašto trebamo kuhinjsku sol?

Koja hrana sadrži kuhinjsku sol?

Sol i pekarski proizvodi!

Što se događa s kuhinjskom soli u organizmu?

Zašto je prekomjeran unos kuhinjske soli štetan?

Koje su prednosti smanjenog unosa kuhinjske soli?

 Kako smanjiti unos kuhinjske soli – što možete učiniti sami?

 

Lijepi pozdrav,

Zavod za javno zdravstvo Zadar

Nutricionist, Petra Brok

Natrag