Djeca i mladi

 • Protokol o postupanju u školi s učenicima oboljelima od šećerne bolesti

  (14. 11. 2017.)

  Ovaj protokol definira sigurnu školsku okolinu u slučaju učenika oboljelih od šećerne bolesti kako bi se omogućila redovita terapija i kontrola bolesti, spriječile moguće situacije povećanog rizika za zdravlje i život učenika i utvrdili postupci i obveze svih sudionika (učitelji, stručni suradnici, roditelji, školski liječnik).

  Opširnije
 • Elektroničko nasilje

  (29. 03. 2016.)

  Elektroničko nasilje je oblik agresije koji se ostvaruje putem informacijske i komunikacijske tehnologije poput mobitela, video kamere, elektroničke pošte i internetskih stranica.  Žrtve elektroničkog nasilja često imaju osjećaj da se ne mogu zaštititi ili naći sigurno utočište jer su takvi sadržaji vidljivi milijunima korisnika.

  Opširnije
 • Å to roditelji mogu učiniti u slučaju elektroničkog nasilja?

  (29. 03. 2016.)

  ŠTO UÄŒINITI AKO JE DIJETE ŽRTVA ELEKTRONIÄŒKOG NASILJA?
  KAKO PRIMIJETITI DA JE DIJETE ZLOSTAVLJAČ?
  ŠTO UÄŒINITI AKO JE DIJETE ZLOSTAVLJAÄŒ?

  Opširnije
 • Kako spriječiti elektroničko nasilje?

  (29. 03. 2016.)

  Roditelji i skrbnici djece i mladih koji se svakodnevno koriste internetskim i drugim medijskim sadržajima ne moraju nužno biti upoznati sa svim postojećim stranicama i alatima koje mladi upotrebljavaju u komunikaciji. Unatoč tome, važno je razumjeti na koje načine i u kakve svrhe mladi koriste takve sadržaje kako bi mogli na vrijeme i na adekvatan način reagirati na eventualnu pojavu elektroničkog zlostavljanja.

  Opširnije
 • Pregled prije upisa u prvi razred osnovne škole

  (01. 04. 2014.)

  Prije upisa u prvi razred obvezno se utvrđuje psihofizičko stanje djeteta tj. određeni stupanj zrelosti. Psihofizičku zrelost djeteta utvrđuje stručno povjerenstvo za utvrđivanje psihofizičkoga stanja djeteta koje čine liječnik školske medicine, pedagog, psiholog, defektolog i učitelj. Pregled prije upisa u prvi razred obavlja se u ambulantama školske medicine prema dogovorenim terminima.

  Opširnije