Nacionalni dana hodanja obilježavamo u Zadru

Dođite na SC Višnjik u subotu, 5. listopada 2019. godine u 9 sati

Zavod za javno zdravstvo Zadar se uključuje u obilježavanje Nacionalnog dana hodanja kojeg obilježavamo 5. listopada 2019. godine. Obilježavanje Nacionalnog dana hodanja pokrenuto je na inicijativu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te se obilježava prve subote u listopadu. Na taj dan će se u svim županijama Republike Hrvatske provesti javnozdravstvena akcija „Hodanjem do zdravlja“ u sklopu programa „Živjeti zdravo“ na već dogovorenim stazama za hodanje.

Ovom prilikom želimo potaknuti naše sugrađane da povećaju svakodnevnu tjelesnu aktivnost, kako bi očuvali svoje zdravlje, kroz najjednostavniji oblik tjelesne aktivnosti - hodanje.

Akcija će se održati na prostoru Sportskog centra Višnjik pod stručnim vodstvom kineziologa u subotu 5. listopada 2019. godine od 9 do 10 sati. Okupljanje i registracija će se održati kod tribina uz podjelu edukativnih brošura i promotivnih materijala.

Hodanje povoljno utiče na zdravlje jer smanjuje rizik obolijevanja od kardiovaskularnih bolesti i šećerne bolesti, smanjuje simptome stresa te podiže raspoloženje, povoljno utječe na tjelesnu težinu te pozitivno utječe na očuvanje pokretljivosti zglobova. Stoga hodajte svakodnevno barem 30 minuta. Udobno se i slojevito odjenite. Obujte laganu obuću sa savitljivim potplatima. Brzinu hodanja prilagodite svojim mogućnostima. Nastojte hodati u prirodi na mekšim podlogama.

Veselimo se Vašem dolasku!

Letak: Kako se pripremiti za hodanje

 

Ljilja Balorda, dr. med., univ. mag. sanit. publ.
specijalista javnog zdravstva
Voditeljica Službe za javno zdravstvo